Home » Dienstverlening » Zakelijk » Administratie

Administratie


Je kan in veel gevallen prima zelf je administratie bijhouden. In enkele gevallen heb je een jaarlijkse accountantsverklaring nodig zoals bij de Besloten Vennootschap als ondernemingsvorm bijvoorbeeld. Grotere bedrijven hebben dus verplichtingen maar kleinere bedrijven mogen heel veel zelf besluiten.

Toch kiezen de meeste ondernemers ervoor om de administratie uit te besteden. Vaak lopen ondernemers toch stuk op die ouderwetse schoenendoos vol bonnetjes of onlogisch ogende Excel-bestanden. Als je je boekhouding wil uitbesteden, moet je uiteraard letten op de kosten en de wettelijke regels. Maar het biedt in ruil daarvoor wel veel extra mogelijkheden en meestal een enorme tijdsbesparing.

Het vergt geen hogere wiskunde maar laten we eerlijk wezen: vaak is het bijhouden van de administratie geen klusje waar je even lekker voor gaat zitten. Ondernemers die hun administratie uitbesteden doen dit dus niet alleen omdat ze er zelf te weinig kennis voor hebben, maar ook (of vooral) omdat ze geen zin hebben om dit naast het runnen van het bedrijf óók nog eens te moeten doen.

Uitbesteden aan Faris Adviesbureau

Je kan er dus voor kiezen om Faris Adviesbureau in te huren die dit voor jou doet. Wij kunnen vervolgens zorgdragen voor de juiste indeling en het indienen bij de Belastingdienst. Voor een scherp tarief zorgen wij ervoor dat u minder tijd hoeft te besteden aan uw adminstratie. Dat betekent dat u veel meer tijd kunt besteden aan u onderneming exclusief administratie. Vraag geheel gratis een offerte aan als u wilt weten wat het u allemaal gaat kosten.

Voordelen van het uitbesteden

Het grootste voordeel van het uitbesteden van je administratie is dat jij er beduidend minder omkijken naar hebt. Je hoeft je niet alleen niet meer te verdiepen in allerlei regeltjes, wetten, formules en andere administratieve rompslomp, maar je hoeft er ook geen tijd meer aan te besteden. Kostbare tijd die je toch veel liever in je bedrijf kan en wil steken? Je bent ondernemer geworden om een bedrijf te runnen niet om meerdere uren per maand te besteden aan een gortdroog Excel-bestand.

De administratie uitbesteden kost natuurlijk geld, maar als je er zelf geen kaas van gegeten hebt kan het ook financieel raadzaam zijn om het uit te besteden. Faris Adviesbureau weet welke wettelijke eisen je administratie aan moet voldoen. Wij zijn soms net wat beter op de hoogte van regelgeving rond de belastingvoordelen bijvoorbeeld.

Nadelen van het uitbesteden

Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om je administratie niet uit te besteden, maar het gewoon zelf bij te houden. Het grootste voordeel hiervan is dat je veel meer inzicht hebt in je actuele administratie, iets wat veel minder het geval is wanneer je het hebt uitbesteed.

Hou je zelf je administratie bij, dan heb je snel inzicht in de gemaakte kosten, het financiële reilen en zeilen van je bedrijf (stijgt de winst, blijven de kosten beperkt, zijn de verliezen niet te groot), de productprijzen, je debiteuren en crediteuren, et cetera.

De afweging

Uiteindelijk is de grootste afweging die je moet maken als je twijfelt of je je administratie gaat uitbesteden of dat u uw administratie toch zelf doet en of je extra moeite wil doen. Variabelen die deze keuze kunnen beïnvloeden zijn onder andere jouw instelling, jouw interesse in belastingzaken, de grootte en vorm van je onderneming en de extra kosten die je je kan veroorloven.