Home » Dienstverlening » Particulier » Tegemoetkomingen aanvragen

Tegemoetkomingen aanvragen


Je wordt 18 jaar en zit op het voortgezet onderwijs. Je krijgt een tegemoetkoming voor scholieren. Deze tegemoetkoming is een gift.

Wanneer gaat het in?

Je tegemoetkoming gaat in vanaf het kwartaal na je 18e verjaardag. Je ouders krijgen dan ook geen kinderbijslag meer voor jou. We betalen de tegemoetkoming uit aan het eind van elke maand.

Wat moet je doen?

Vraag op tijd je tegemoetkoming aan. Doe dit vóór het einde van het schooljaar (31-7). Als je eerder aanvraagt kunnen we je eerder uitbetalen. Aanvragen doe je met het formulier Aanvraag tegemoetkoming scholieren.

Hoe werkt het?

Je krijgt in elk geval de basistoelage. Afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je ook nog een aanvullende toelage krijgen. Als je op kamers woont, is de toelage hoger dan wanneer je bij je ouders woont.

Hoeveel krijg je?

Gebruik de rekenhulp Tegemoetkoming scholieren om te zien hoeveel je kunt krijgen.

Soorten onderwijs

De tegemoetkoming geldt voor scholieren die een voltijdopleiding doen in het voortgezet onderwijs. Dus voor vmbo, havo, vwo, mavo, lwoo, praktijkonderwijs, vso (tot je twintigste) en vavo in Nederland. Zit je op een particuliere school, informeer dan bij de school wat de mogelijkheden zijn.

Niet-Nederlanders

Nederlanders kunnen een tegemoetkoming krijgen. Dit geldt ook voor niet-Nederlanders met een verblijfsvergunning type II, III of IV. Heb je een andere vergunning of kom je uit een EU-land? Vul dan het nationaliteitenschema in.

Aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een tegemoetkoming? Wij helpen u graag! Voor een mooi bedrag regelen we de aanvraag van de tegemoetkoming van begin af aan. Neem voor vragen contact op met ons.