Home » Fiscaal » Onderneming starten » Inschrijving

Inschrijving


Start u een onderneming? Maak dan een afspraak bij de Kamer van Koophandel en schrijf uw onderneming in in het Handelsregister. De Kamer van Koophandel geeft uw gegevens aan de belastingdienst door. U hoeft uw onderneming dus niet apart bij de belastingdienst aan te melden.

Hoe schrijf ik mij in?

In de meeste gevallen moet u persoonlijk langskomen bij de Kamer van Koophandel. Wilt u een eenmanszaak, vof, cv of maatschap inschrijven? Dan kunt u zich op dit gesprek voorbereiden met het formulier Voorbereiding gemeenschappelijke inschrijving startende onderneming. Hoe de inschrijving werkt en wat u verder mee moet nemen, leest u op de site van de Kamer van Koophandel.

Krijg ik meteen een btw-nummer?

Geeft u tijdens het inschrijven bij de Kamer van Koophandel alle gegevens door, die de belastingdienst van u nodig heeft? Dan krijgt u direct een brief mee met uw btw-nummer. De belastingdienst bevestigt uw btw-nummer daarna per brief.

Hebt u niet direct alle gegevens bij de hand tijdens uw inschrijving? De belastingdienst gaat dan na of u ondernemer bent voor de btw. U krijgt dan binnen 5 werkdagen van de belastingdienst een btw-nummer. Het kan zijn dat de belastingdienst eerst nog meer informatie nodig heeft. In dat geval neemt de belastingdienst telefonisch contact met u op.